За свою доброту прикарпатець поплатився мобільним телефоном


Із проханням здійснити телефонний дзвінок, 21-річний зловмисник звернувся до перехожого чоловіка, а далі власник позбувся телефону.

Подія трапилася в Надвірній. До правоохоронців районного відділу міліції звернувся 23-річний чоловік. Потерпілий розповів, що перед вечором біля одного із магазинів райцентру до нього підійшов незнайомець та попросив позичити йому телефон, щоб передзвонити. Відійшовши на певну відстань нібито для проведення особистої розмови, молодий чоловік пропав разом з телефоном довірливого перехожого, інформує УМВС.

Співробітники Надвірнянського районного відділу органів внутрішніх справ за характеристикою та описом заявника встановили особу підозрюваного. Ним виявився 21-річний раніше судимий за крадіжку мешканець одного із сіл району, який шляхом обману заволодів мобільним телефоном потерпілого. Мобільний пристрій вилучено в ошуканця та повернуто власнику.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.