За те що п'яним насмерть збив пенсіонера і втік, прикарпатець відбувся умовним терміном


Днями Косівський районний суд виніс вирок у справі про смертельне ДТП у Стовпчатові, де водій збив пенсіонера і втік.

Подія трапилася 12 березня приблизно о 21 год. 10 хв. водій керуючи автомобілем Сітроен, рухався ділянкою автодороги Татарів-Камянець-Подільський у с. Стопчатів збив на узбіччі місцевого мешканця і протягнув його кілька десятків мертів на капоті. 

63 річний чоловік помер від поєднаної травми органів грудної клітки і живота, шиї та голови із двохсторонніми переломами ребер, грудини,та розриву внутрішніх органів. При цьому винуватець ДТП втік з місця злочину.

Проведені експертизи встановили, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння, проте суд не прийняв це як обтяжуючу обставину. В той же час обставинами, що пом'якшують покарання обвинуваченого суд визнав щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданого збитку, відсутність претензій зі сторони представника потерпілого та наявність на утриманні двох малолітніх дітей.

У підсумку суд визнав чоловіка винним та призначив три роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 2 роки. Проте з врахуванням пом'якшуючих обставин і відсутністю обтяжуючих, судом було ухвалено рішення звільнити обвинувачуваного від відбування основного покарання з випробуванням терміном два роки.