За три тижні прикарпатці добровільно здали в поліцію 200 одиниць зброї та 400 патронів


Загалом, упродовж трьох тижнів до поліції здано 188 одиниць зброї та 24 спецзасоби. Серед них – 135 одиниць мисливської гладкоствольної, 6 одиниць мисливської нарізної, 28 одиниць холодної та 1 – саморобної.

Крім цього, прикарпатцями добровільно здано 391 шт. боєприпасів до зброї армійських зразків, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Нагадаємо, місячник добровільної здачі зброї розпочався з 1 квітня і триватиме по 30 квітня. Його метою є протидія незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням, виявлення та перекриття каналів надходження зброї у кримінальне середовище.

Протягом квітня громадяни можуть звернутись у відділи, відділення поліції та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них у незаконний спосіб – без дозволів, реєстрації тощо.

Нагадаємо, ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України передбачає відповідальність, зокрема, за зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Вчинення такого кримінального правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Так, частина 3 цієї ж статті передбачає звільнення від кримінальної відповідальності осіб, котрі добровільно здали зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, які вони зберігали без передбаченого законом дозволу.