За викрадення автівки прикарпатець чотири роки споглядатиме небо через грати


Прокуратурою м.Івано-Франківська підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 22-річного жителя Долинського району,який викрав автомобіль в обласному центрі.

Встановлено, що в травні цього року він в одному з дворів Івано-Франківська, за допомогою викрутки, відчинив автомобіль «ВАЗ 211440» та,  пошкодивши замок запалювання, заволодів цим авто.

На викраденому транспорті молодик поїхав у смт. Бропшів-Осада, де залишив його на вулиці, а сам пішов до своєї дівчини. В подальшому, приїхавши до додому, з викраденого автомобіля зняв номерні знаки та розкомплектував його, переклавши окремі дедалі на своє авто, пише прес-служба обласної прокуратури.

На досудовому розслідуванні обвинувачений  відшкодував завдану потерпілому шкоду частково, а в судовому засіданні - свою вину визнав в повному обсязі.

Вироком Івано-Франківського міського суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2  ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки із конфіскацією всього майна, яке є його власністю.