За "зміцнення банківської охорони" франківчанка поплатилась коштами на рахунку


Мешканці краю продовжують необдумано повідомляти конфіденційні дані про банківські рахунки незнайомцям по телефону, а шахраї й надалі знаходять своїх жертв.

Близько 900 гривень з банківської картки втратила місцева мешканка. Жінка повірила незнайомцю, котрий зателефонував та предствавився працівником банку. Повідомив про вже відому схему щодо зміцнення банківської охорони.

Як результат - замість захиститися від злодіїв, потерпіла сама надала їм усю конфіденційну інформацію. Тож шахраї зняли увесь залишок з картки.

Того ж дня таким же самим способом позбулася своїх коштів ще одна потерпіла, мешканка Долинського району. Жінці також зателефонував псевдобанкір та увійшовши в довіру, шахрайським способом заволодів її коштами в сумі 2 000 гривень.

Поліція просить не надавати будь-яку інформацію пов’язану з особистими банківськими рахунками та фінансовими операціями незнайомцям по телефону. Запам’ятайте – працівники банку не телефонують до клієнтів з проханнями поміняти у телефонному режимі паролі карток, продовжити їх дію чи допомогти перевести гроші на рахунок. Тому не слід розголошувати пін-коди чи номери карток невідомим по телефону, а також слідувати їх інструкціям. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області