Забудівник вимагає від франківців відшкодувати витрати за невстановлений паркан


Сьогодні, 4 вересня Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи за позовом будівельної компанії ПП "Санліт-Захід" до мешканців трьох будинків на вулиці Марійки Підгірянки та Відкритій.

Понад дві з половиною години представники позивача та відповідача надавали пояснення щодо будівництва та знесення надвірних санвузлів. Також на засіданні був вперше присутній представник міськради як третя сторона без особистих вимог зі сторони позивача, оскільки саме міська рада є власником землі і вона може пояснити деякі питання стосовно оренди та розміщення нерухомого майна на цій землі, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На початку заслуховування пояснень представник відповідачів заявив, що йому повністю не надали раніше затребувані від позивача копії проекту землеустрою та договорів оренди і суборенди, а тільки окремі сторінки.

У ході слухання представники відповідачів також попросили залучити до справи дві треті сторони – це  ТОВ "Рембудкомінвест"  та всіх мешканців трьох будинків, що мають відношення до спірної території, однак суддя відмовила у цих клопотаннях.

Представниця відповідача також зауважила, що у новій редакцій позовної заяви немає вимоги на відшкодування моральної шкоди, а тільки матеріальна. Тож поцікавилася, що саме входить у вказані збитки. За словами одного з представників позивача, там включено штрафні санкції за невстановлений паркан, який прийшлося зберігати на складі та витрати на фотофіксацію порушень мешканцями відповідних будинків представниками позивачів. Саме через це була виставлена претензія на 26 тис.грн.

Опісля пояснення до позовних вимог надавали представники позивачів. Зокрема, один з них, зазначив, що у відповідачів немає відповідних документів на право власності гаражів та надвірних санвузлів, тож це виходить самовільне  будівництво, а також ці споруди заважають будівництву багатоповерхівки.

Представники відповідачів декілька разів також цікавилися у позивачів, чи їм відомо скільки людей та з якого часу користуються туалетами які хочуть знести.

Відтак слово надали мешканцю будинку який зазначив, що його завжди викликали сусіди коли приїжджали представники забудівельника, приватна охорона чи невідомі люди. За його словами, він немає ніяких будівель на спірній ділянці, а тільки зареєстрований в квартирі однак фактично не проживає там.

Після тривалих заслуховувань, суддя оголосила перерву.