Забудівнику заборонили продовжувати скандальне будівництво на Церковній у Франківську


Сьогодні на Церковній, 52, люди в черговий раз боролись за правду. Забудовник, Олена Борисівна, повинна була надати усі документи, на підставі яких будує. Проте, так і не з’явилась. Дочекались підрядника, її чоловіка – Кузьмина Василя. Документів не побачили.

Минулого тижня, 30 квітня, він пообіцяв призупинити будівництво до сьогоднішнього дня, поки комісія не проведе перевірку. Практично ніяких робіт протягом цих днів там дійсно не виконували. Проте, на території забудови все ж є кілька робітників та з’явились “свіжі” будматеріали. Склалось враження, що забудовник сподівається на продовження, незважаючи на шкоду, якої він вже завдав сусідам.

“Тут ніколи не було каналізації, її ніхто не поспішає робити, а от багатоповерхівку – так! Кілька років тому жителі вулиці за власний кошт прокладали водопровід. Він розрахований виключно на людей, які проживали тут на той час” – розповідає один із мешканців вул. Церковної, Олег Бочкур.

Людей за зелену огорожу цього разу впускати не хочуть. Члени комісії роблять заміри, а підрядник тим часом сперечається з сусідами. Він веде себе відверто зухвало.

Сьогодні стало відомо, що він боїться за власне життя, ніби-то через погрози мешканців вулиці. Та це не заважає йому шкодити їхньому життю. Ось такий парадокс.

“Одна людина плює на інтереси всієї громади з метою особистої вигоди” – так характеризує дії забудовника народ. І не помиляється.

Інформаційний стенд так і не встановили. Відповіді підрядника на прохання людей, показати хоч якісь документи на будову, вражають і лякають. “А я не хочу, бо нема…” тощо. Просто насміхається. І якраз такою поведінкою викликає у громади негатив до себе.

Протестувати проти брехні – робота важка. Проте, ефективна. Члени комісії приймають рішення, відмінити декларацію на початок будівельних робіт, будівництво повинні припинити. Поки забудовник не зробить належним чином документацію та не владнає проблему з громадськістю, починати будівництво він не має права. Якщо робота на Церковній, 52, продовжуватиметься й далі, людям радять звертатись до правоохоронних органів.

Джерело: ГО "Контроль"