Загиблих прикарпатців увіковічнять на стіні Михайлівського монастиря


В Михайлівському монастирі відкриють "Стіну пам'яті загиблих за єдність України”. Серед увічнених героїв - прикарпатці.

На Стіні народної пам'яті, так громадськість називає проект, розмістять портрети понад 800 героїв, загиблих до 23 серпня 2014 року, повідомляє Курс.

Проект у Фейсбук анонсувала Оксана Даниш, мати загиблого городенківця Василя Білика.

"Про цю подію повинно знати якнайбільше людей, щоб усі бажаючі могли приїхати та взяти участь" - зазначила вона.

В суботу, 30 травня, о 12:00 в Києві на території Михайлівського монастиря (Михайлівська площа) відбудеться відкриття “Стіни пам'яті загиблих за єдність України”. Вздовж вулиці Трьохсвятительської встановлять великі конструкції (кожна — 7 м у довжину), на яких розмістять надруковані фотографії та біографії військовослужбовців, правоохоронців та добровольців, які загинули під час війни на Донбасі.

На відкритті комплексу будуть присутні представники усіх батальйонів ЗСУ, МВС, СБУ з прапорами своїх підрозділів.

Цього дня планують відкриття перших трьох конструкцій, на яких буде розміщено дані про загиблих до 23 серпня 2014 року включно — це близько 800 героїв. Відкриття іншої частини стіни з фото загиблих після 23 серпня 2014 року, планується на 24 серпня цього року.

Затримка пов'язана з тим, що, на превеликий жаль, близько 100 героїв, які загинули в Іловайському котлі, досі поховані, як безіменні на військових меморіалах у Дніпропетровську та Запоріжжі.

Церемонія відкриття почнеться із виконання Гімну України оркестром ЗСУ та проведенням панахиди Святішим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

О 13:50 заплановано прохід батальйонів ЗСУ, Нацгвардії, та кадетів парадним кроком по вул. Трьохсвятительській та покладання вінків, квітів та лампадок до меморіалу "Стіна пам'яті загиблих за єдність України".