Захищені законом, втім беззахисні перед людьми


Захищені законом, втім беззахисні перед людьми. Перші весняні квіти з’явилися не лише на клумбах, а й на стихійних ринках Івано-Франківська. До легкого заробітку шляхом продажу «червонокнижної» флори з кожним роком схиляється все більше людей. При цьому навіть не вирощуючи його самостійно.

Продавці зникаючої флори торгують чи не на кожному кроці. Втім, побачивши відеокамери, вони вмить «згортають» товар, передає ТРК ВЕЖА.

Більшість із них порушує закон свідомо. Втім, кажуть, по-іншому в цій країні вижити важко.

Незаконний продаж первоцвітів взяла під контроль місцева патрульна поліція. Спільно з Муніципальною інспекцією. Втім, зізнаються поліціянти, покарати всіх їм не під силу. До того ж законодавство не дає можливості конфіскувати «квітучий» товар. Та й штраф за незаконну торгівлю квітами – незначний. Тому співробітники поліції закликають містян не бути байдужими до цієї проблеми. Та наголошують, поки є попит – буде й пропозиція.

Натомість патрульні пропонують іванофранківцям долучитися до розкриття злочинів проти природи. Та повідомляти у відділення поліції про факти незаконного продажу перших весняних квітів.