Захисники беззахисних: У Франківську невідомі втираються у довіру до пенсіонерів


В Івано-Франківську група молодих людей, яка представляється Управлінням захисту беззахисних збирає інформацію про пенсіонерів.

Про інцидент, який трапився на вулиці Сорохтея у мережі Facebook повідомив екс-депутатт міської ради Михайло Сеньків.

"Серед білого дня у дворі багатоквартирної забудови група представницько вбраних молодих людей збирає пенсіонерів. Відрекомендовується управлінням захисту беззахисних (якийсь набір довірливих слів). Розказує про те, як відрізнити підроблені ліки від справжніх. А також ця група бере на олівець пенсіонерів, бо їм держава буде допомагати в майбутньому (далекому)", - пише франківець.

Далі за словами Сеньківа, ще цікавіше: вони ходять по квартирах за щойно складеним списком. І люди їм відчиняють, бо вони ж з управління, яке дбає за пенсіонерів. Тому часто незнайомим людям вдається потрапити навіть у квартири.

"Там вони намагаються втюхати чудодійний іонізатор сріблом, який насправді масово почнуть продавати з грудня за 9000 грн., а зараз передпродажна акція зменшила його ціну до 2000 грн. (що, погодьтеся, як задурно). Деколи їм вдається вмовити пенсіонерів піти з квартири, щоб покликати сусідів. І тоді ці філантропи залишаються на якийсь час самі у помешканні.

Які ще існують варіанти розвитку подій - можна тільки здогадуватися. Але попередьте рідних, щоб не були такими легковірними. Так виглядає, що ця група дуже професійно збирає інформацію про літніх людей", - акцентує Сеньків.