Закарпатський гурт «Рокаш» презентував сюрреалістичний кліп «Катерино»


Під час зйомок відео на знімальному майданчику ледь не спалахнула пожежа…

Цей кліп став для колоритного закарпатського гурту «Рокаш» суцільним експериментом. Починаючи від того, що саму пісню «Катерино» записав для команди гуру саунд-продюсування Віталій Телезін, який вже багато років співпрацює з «Океаном Ельзи». А продовженням експериментів стала екранізація синглу. Відео вийшло сюрреалістичним та фантасмагорійним.  

Новий кліп для «рокашів» створив знаний митець із Ужгорода, про якого ходять легенди, - James Stranger або Дмитро Фесенко (Павлов).Нестандартні ідеї, які запропонував режисер, приємно здивували учасників гурту. Був збудований спеціальний  знімальний павільйон із різними локаціями – аби все задумане відзняти в одному приміщенні. Не налякався сюрреалістичних образів Дмитра і давній друг та однодумець групи «Рокаш» - відеограф Андрій Олаг.

-    Реквізит для кліпу «Катерино» ми збирали по всьому Закарпаттю, - розповідає менеджер гурту «Рокаш» Ірина Янцо. - Ліру та мандоліну нам позичив Василь Полажинець із Хуста, грамофон – Федір Федорович Коприва з Мукачева. Контрабас, який нам дав Ілля Васильович Греба, уже знімався в нашому першому кліпі L’amour, ще сім років тому. А старовинні предмети домашнього побуту – швейна машинка, праска, прялка, приладдя для прання – усе це родинні реліквії моєї сім’ї і сім’ї Віктора Янцо.

Героїнею кліпу стала велика прихильниця творчості «Рокаша» і водночас племінниця лідера гурту Віктора Янцо - Мар’яна Плавайко.

Кліп знімали три дні. За цей час на майданчику трапилося чимало пригод. Найкурйознішим моментом стала доволі небезпечна ситуація: від свічки, прикріпленої до капелюха Віктора, загорівся сам капелюх… Щастя, що менеджер гурту Ірина вчасно помітила палаючу шапку - і займання вдалося погасити.