Залатай штанці, бо сміються горобці: Малюки у дитсадку вітатимуть мамусь дивною піснею


Текст пісні оприлюднила в Facebook Oksana Vercijyx-galij. Каже, слова роздали дітям у школі-садку І ступеня імені Софії Русової. В пісні йдеться про батьків і матерів, які носять модні нині подерті штани.

У школі-садку “Репортеру” пояснили, слова пісні діти справді вивчають до Дня матері.

Як розповіла директорка Марія Ільків, пісню подарувала школі-садку Галина Терлецька, авторка слів і музики. Галина Терлецька присвятила пісню “колективу, що виховує українців і береже українську культуру “.

Кращого подарунку і захисту дітей від їхніх батьків я ще не мала, – говорить Марія Ільків. – Тут нічого немає страшнього, дуже гарні слова. Бабусі тішаться, чому ми вчимо їх внуків. У той час, коли в країні йде війна, головна проблема – це мода на штани? Чого можуть навчити дітей мами, які водять дітей біля подертого коліна?

Світлина від Oksana  Vercijyx-galij.

Пісню до Дня матері вивчатимуть чотирирічки середньої групи школи-садка. Марія Ільків додає, що так вихованцям пояснюють, що мода на подерті коліна – неприпустима.

Ми маємо навчити дітей охайності –  одягатися так, щоб вони своїм зовнішнім виглядом не дратували оточення, – говорить Марія Ільків. – Культуру треба прививати.  Така мода – порушення прав дитини, бо батьки зобов‘язані передати культуру з дідів-прадідів. Ми такі пісні співаємо дітям з 90-х років і немає в цьому нічого антилюдського чи антидержавного. Ніхто не принижує батьків”.