Залучанський будинок-інтернат просить облраду допомогти прогодувати худобу


Сьогодні, 18 травня відбулося засідання комісії облради з питань земельних відносин на якому народні обранці розглянули звернення Залучанського будинку-інтернату про допомогу придбанні зерна для утримання підсобного господарства.

Зокрема у зверненні йдеться про те, що будинок-інтернат фінансується з обласного бюджету, але всі кошти ідуть на заробітну плату, оплату комунальних послуг та пільгових пенсій, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Будинок має і спецфонд який спрямований на харчування ,медикаменти, одяг та засоби гігієни. Проте цих коштів не вистачає, тому для збалансованого харчування вихованців при інтернаті діє підсобне господарство, яке забезпечує 100% власного хліба та частоково молоко і м'ясо.

Загалом в господарстві є 10 корів, 2 коней та 40 свиней. За рік вони з'їдають близько 30 т. зерна, проте купувати їх інтернат не має за що. Виживають за рахунок благодійників, які частково закуповують зерно. Проте цього не достатньо і зараз господарству не вистачає 20 т зерна, щоб годувати тварин. 

Саме тому, адміністрація будинку звернулася до комісії з проханням посприяти у вирішенні цієї проблеми придбання фуражного зерна, щоб діти і надалі могли повноцінно харчуватись власною продукцією.