Запрошення на чарку незнайомця закінчилось для прикарпатця смертю


13 листопада до Калуського відділу поліції надійшло повідомлення від 32-річного місцевого жителя, про виявлення тіла з ознаками насильницької смерті за місцем проживання його 51-річного дядька.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження, пише Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.

В ході проведення першочергових розшукових заходів було встановлено підозрюваного у причетності до нанесення загиблому тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть.

Як з’ясували, потерпілий напередодні ввечері розпивав спиртні напої разом з малознайомим чоловіком у себе вдома. Пізніше захмелівши, між ними раптово виник конфлікт, під час якого 32-річний калушанин руками і ногами почав бити господаря помешкання, чим спричинив чоловікові тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, переломів ребер, розриву легені, крововиливу у плевральну порожнину, закритої травми грудної клітки та її органів, від яких потерпілий помер на місці.

Підозрюваний у вчиненому злочині навесні вільнився із місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння грабежів та крадіжок.

Поліцейські затримали 32-річного зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри за вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що передбачено частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного захисту у виді тримання під вартою. За скоєне чоловікові загрожує від семи до десяти років ув’язнення. Проводиться слідство