Заступник голови Івано-Франківьскої ОДА зустрівся з представниками ОБСЄ


Гості поцікавилися у посадовця останнім розвитком подій на Прикарпатті. Зокрема, мова йшла про діяльність правоохоронних органів в області.

За словами представників моніторингової місії, значна кількість прикарпатських міліціонерів знаходиться у зоні проведення АТО, тому вони зацікавилися ефективністю діяльності правоохоронців та рівнем криміногенної ситуації на Прикарпатті.

Виконувач обов’язків першого заступника начальника УМВС області – начальник слідчого управління Олена Гнатів поінформувала присутніх, що  криміногенна ситуація в області залишається й надалі стабільною. «Усі правоохоронні органи, зокрема, міліція належним чином виконують свої обов’язки, незважаючи на  ротацію та службу у зоні проведення АТО», – наголосила вона, додаючи, що за результатами європейських спостережень, Івано-Франківська область на сьогодні є однією  з найбезпечніших областей для проживання в Україні.

Окрім того, представники моніторингової місії поцікавилися у Ігоря Пасічняка питанням щодо можливої підтримки французькими волонтерами учасників АТО, яке було озвучено на засіданні обласного координаційного комітету центру поранених у ході проведення АТО.

За словами Ігоря Пасічняка, ідея з надання французькими волонтерами психологічної допомоги учасниками АТО була  запропонована громадськими організаціями. Посадовець говорить, що наразі немає чіткої інформації про терміни перебування та склад групи іноземців, які здійснюватимуть психологічну реабілітацію. «Коли ми побачимо список волонтерів та  дізнаємося про їх компетенцію, тоді й прийматимемо рішення», – наголосив заступник голови ОДА