Заступник міністра освіти у Франківську: Ми не задоволені якістю підручників


Про це заступник міністра освіти та науки України Павло Хобзей заявив сьогодні, 9 грудня перед обговоренням реформи середньої освіти у партнерстві з місцевим самоврядуванням.

За його словами, в міністерстві освіти та науки зрозуміли, що в процесах децентралізації є речі, які не будуть передаватися на нижчі рівні, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Раніше в нас була ідея, включити в субвенцію місцевим бюджетам кошти на підручники, аби громади самі їх замовляли  Однак коли держава закупила 50% підручників і дала навіть частину коштів громадам, десь ¼ від потреби, яка була – не всі змогли заключити угоду і купити підручники», - акцентував Павло Хобзей.

В Україні за статистикою тільки 90% – 4-7 класів забезпечені підручниками, проте у когось 110% забезпечення, а в когось 60%. Питання забезпеченістю підручниками вирішено повністю тільки у 8 класах.

«Зараз є закон який гарантує, що підручники закуповуються за державні кошти і це буде на центральному рівні. Також хочемо змінити всі підходи, адже ми не задоволені якістю підручників, зрештою так само як і батьки», - підсумував чиновник.