Заступник очільника Прикарпаття їде в зону АТО з'ясовувати, чому траншеї укріплюють патиччям, а не кругляком


Наприкінці минулого тижня калуський волонтер виставив в мережу фото зведення фортифікаційних споруд на Донеччині. Як виявилось, замість якісного кругляку, траншеї укріплюють кривим патиччям, яке начебто привезли з Прикарпаття.

Як зізнався кореспонденту Бліц-Інфо під час брифінгу голова ОДА Олег Гончарук, інформація про криве патиччя – правдива.

«Те, що було викладено в інтернеті - правда. Сьогодні після наради мій заступник Володимир Кушнір виїжджає туди, щоб розібратись у ситуації. На жаль, інформація, яка подавалась з місця будівництва рубежів не відповідала дійсності на 100%. А саме, щодо якості дерева. Загалом, з Прикарпаття було відправлено 53 вагони лісу. Його відправляли з різних лісгоспів. Тож Кушнір їде з’ясовувати, хто відправив неконденційний ліс на Донеччину», - підкреслив очільник Прикарпаття.

За слова Гончарука, зведені об’єкти будуть придатні для використання, адже гілляччя використали для укріплення траншей. До того ж, як зазначив голова ОДА, вони ще мають змогу виправити всі недоліки, і «добре, що волонтери розповіли правду».

Нагадаємо, калуський волонтер Юрій Федоровський поділився враженнями від подорожі на схід України, куди він разом із бригадою будівельників-добровольців відправився будувати укріплення. За словами волонтера, каліброване дерево успішно продавалось по тис. грн. за куб місцевим а на захист наших бійців привозилось криве патиччя "з якого навіть паркан соромно городити".