Затримані на хабарі франківські поліцейські вимагали гроші за авто без документів


Сьогодні, 21 жовтня в обласні прокуратурі відбувся брифінг щодо затримання на хабарі працівників слідчого відділу поліції.

За словами заступника головного прокурора Івано-Франківської області Миколи Кукуряка, за фактом отримання неправомірної вигоди слідчим відділом прокуратури відкрите кримінальне провадження.

"Встановлено, що патрульна поліція затримала автомобіль BMW з підробленими документами та передала його у лідче управління. В ході проведення досудового слідства водій отримав пропозицію від поліцейських слідчого відділу повернути авто за хабар. 12 жовтня він звернувся зі скаргою до прокуратури, що йому запропонували заплатити хабар. Після цього водій передав домовлену суму і отримав своє авто і підробні документи", - розповів прокурор.

Двох працівників поліції затримали на місці, ще одного в кабінеті. Зараз слідчим відділом всім затриманим оголошено про підозру та проводяться слідчі дії.

"Всі троє поліцейських затримані та перебувають в ізоляторі, а ще один перевіряється на причетність, адже вчора під час обшуків у нього знайшли гроші. Сьогодні у суді вирішать міру запобіжного заходу для них", - каже правоохоронець. 

Варто зауважити, що всі затримані на хабарі слідчі пройшли переатестацію. Якщо прокуратура доведе їх провину, то хабарникам загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади три роки. 

Також прокуратура перевірить чи це перший випадок такого "сприяння" порушникам з боку цих слідчих.

Як розповіла прес-секретар СБУ в області Марія Римар, патрульні затримали автівку, і при перевірці виявилось, що у неї відсутній номер кузова, а техпаспорт і номерні знаки мають ознаки підробки. Тому авто і документи передали слідчим. Проте, не зважаючи на порушення слідчі запропонували за 1500 тисячі доларів повернути авто власнику.

Зараз не відомо, чи водій справді не знав про те, що документи на авто підробні.