Затримані з фальшивими євро іноземці, намагалися також купити хутро у Тисмениці


Про це повідомив під час брифінгу т.в.о. заступника начальника – начальника СУ ГУНП в області Ігор Максимів.

За словами слідчого, 16 грудня в Коломию прибули двоє громадян Білорусі, які хотіли збути підроблену валюту в пункті обміну, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Один хотів обміняти 500 євро, в той же час другий намагався відволікти касира, проханням терміново обміняти долари. Гроші були виготовлені якісно, тому касир спочатку взяла куп'юру, проте запідозрила, щось неладне і повернула її клієнту. При цьому жінка відразу закрила магазин і викликала поліцію. Оскільки в приміщенні були ще люди, підозрювані не намагилася втекти ,а тільки порвали фальшиві гроші на 34 шматочки. Загалом при собі у них було 7 купюр номіналом 500 євро", - розповів Максимів.

Також правоохоронець запевнив, що зараз прокуратура і управління боротьби з економічними злочинами перевіряє їх причетність до схожих злочинів у Франківську.

"Варто зауважити, що перед тим, як поїхати до Коломиї, підозрювані намагалися купити за фальшиві гроші хутро у Тисмениці. Вони ходили від магазину до магазину, проте продаці вказували їм на фальшиву валюту", - пояснив поліцейський.

Відомо, що чоловіки приїхали в Україну на початку серпня. Один з них мешканець Мінська, інший з Гомеля. Управління нацполіції вже повідомило білоруській стороні, про затримання їх громадян за вчинення такого злочину, проте жодної реакції досі немає.

Зараз підозрювані знаходяться у франківському СІЗО. Якщо вдасться довести їх вину, то чоловікам загрожує до 10 років ув'язнення.