Затриманого на хабарі землеупорядника Ямниці взяли під варту


Сьогодні, 22 січня в Івано-Франківському міському суді визначили міру запобіжного заходу для землеупорядника Ямниці, якого впіймали під час отримання хабаря.

Як відомо в п'ятницю сільського голову Ямниці Миколу Зелінського та землеупорядника села Романа Бибика спіймали підчас отримання хабаря в сумі 3 тисячі доларів в одному з кафе.

Чиновники вимагали в підприємця 200 тисяч доларів за вирішення справи з земельною ділянкою.

Першим обирали міру запобіжного заходу для землеупорядника Романа Бибика. Справу веде суддя-слідчий Роман Хоростіль, інформує кореспондент Бліц-Інфо

Як запевнив сам підозрюваний, у нього немає жодного іншого доходу, окрім мінімальної зарплати і він утримує малолітню дитину.

Прокурор повідомив, що протягом червня-січня сільський голова у змові з землеупорядником вимагали у підприємця 180 тис. доларів за виділення 2 га земельної ділянки в селі Ямниця біля "Барви". Під час затримання у Бибика вилучили 1600 доларів. Прокуратура вважає, що перебуваючи на волі підозрюваний може шкодити слідству. Через це просила визначити заставу у розмірі 1 млн. 1 600 грн., або тримання під вартою.

В той же час адвокат обвинувачуваного запевнила, що прокуратура не змогла надати обгрунтованої мотивації, чому варто застосувати саме таку міру запобіжного заходу.

Адвокат пояснила, що така сума не є підйомною для її підзахисного, а отже він змушений буде сидіти під вартою. Тому просила відмовити у клопотанні про утримання під вартою, а призначити домашній арешт.

Після повернення з нарадчої кімнати, суддя Хоростіль задовольнив клопотання прокурора і призначив утримання під вартою строком на 60 днів або заставу 128 тисяч грн.