Затриманий директор Львівського заводу – власник понад 10 підприємств


Директор ДП «Львівський бронетанковий завод» Роман Тимків, якого взяли під варту з можливістю внесення застави 2 млн грн, є власником понад 10 підприємств, 7 дорогих годинників, 3 автомобілів преміум-класу.

Також він – помічник народного депутата Юрія Солов’я, який хотів узяти на поруки затриманого, пише Leopolis.news

Роман Тимків у минулому був депутатом Івано-Франківської міської ради, пройшовши за списком «Третьої сили», яку очолював нардеп Юрій Соловей. Сьогодні він є помічником народного депутата від 89-го виборчого округу Юрія Солов’я. Обов’язки помічника він виконує на громадських засадах.

Роман Тимків став другим помічником Юрія Солов’я, якого затримали правоохоронці: 2015 року працівники поліції затримали помічника цього нардепа, який організував дві потужні нарколаболаторії.

Сам Роман Тимків, за інформацією порталу YouControl, є власником низки будівельних підприємств в Івано-Франківську, зокрема компанії «Екстрім». Також у його власності перебуває «ВП КАЛУСЬКИЙ БРОВАР» та ПрАТ «Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901», ТОВ «Прикарпатська кераміка», ТОВ «МС Плюс бонус», ТОВ «Нікром Груп ЛТД», ТОВ «СУ-531», ПП «+999», ТОВ «НІКРОМ ТРЕЙД ГРУП», ТОВ «Водне плесо», ТОВ «Меблева фабрика ІФ», ТОВ «Смарт енерджі груп». Окрім того, посаду директора ДП «Львівський бронетанковий завод» він суміщав з посадою директора підприємства «Виробничник», засновником якого є його дружина Тимків Інна Вікторівна.

2011 року Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради купило в компанії Романа Тимківа ПрАТ «Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901», однокімнатну квартиру площею 31,5 – 50 м2, сплативши 185,9 тис. гривень.

Також, згідно з декларацією за 2016 рік, йому належать земельні ділянки площею 500 м2 в Івано-Франківську та 2500 м2 в с. Черніїв Тисменецького району Івано-Франківської області. Також Роман Тимків володіє квартирою площею 129,7 м кв. у місті Івано-Франківськ.

До того ж у своїй декларації він вказав 7 дорогих годинників загальною вартістю 1,9 млн грн. Роману Тимківу належать три автомобілі преміум-класу: «Lexus RX400», «Ford Mustang» та позашляховик «Land Rover». Окрім того, він володіє мотоциклом CAN-AM моделі SPYDERB9ET-RT-LTD.

Нагадаємо, 15 липня Солом’янський районний суд Києва обрав Роману Тимківу, директору ДП «Львівського бронетанкового заводу», запобіжний захід у вигляді двох місяців під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 2 млн грн.

Підозрюваного в корупції директора підприємства та низку посадових осіб Збройних сил України було затримано 14 липня, напередодні візиту Президента Петра Порошенка. Співробітники НАБУ підозрюють Романа Тимківа у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Зокрема, йдеться про встановлення несправних двигунів на танки, які ремонтувало підприємство.

Під час судового засідання 15 липня в Солом’янському районному суді міста Києва щодо обрання міри запобіжного заходу присутні нардепи від «БПП» та «Батьківщини» просили суд дозволити взяти Романа Тимківа на поруки. З такою пропозицією виступили нардепи від БПП Юрій Соловей, Микола Паламарчук, Ігор Алексєєв та Валерій Пацкан, а також від «Батьківщини» Валерій Дубіль.

Сам Роман Тимків своєї провини не визнає та має намір шукати кошти для внесення застави. Його адвокат переконаний, що всі докази НАБУ та САП необґрунтовані й директор узагалі вчинив не розтрату, а «ефективну реалізацію коштів», можливо, з «невеликими порушеннями».

Прокурор САП Іван Федоренко під час судового засідання вимагав призначити суму застави кожному з підозрюваних у розмірі 28 млн грн. «Саме на таку суму (28 млн 500 тис. грн. – ред.) було завдано збитків державі внаслідок дій директора Львівського бронетанкового заводу», – наголосили в суді прокурори.