Затриманий на хабарі комунальник Чупірчук не з’явився до суду, бо лікується


Сьогодні в Івано-Франківському міському суді розпочалось підготовче засідання у кримінальній справі кмунальника Богдана Чупірчука.

На засідання з’явились прокурор та захист підозрюваного. Водночас до зали суду не прийшов сам Чупірчук. Як заявив адвокат Суботник, дружина його підзахистного повідомила про те, що він перебуває на стаціонарному лікуванні. А оскільки судове засідання не може відбуватись у його відсутності, то захист попросив відкласти підготовче засідання.

Документи про перебування підозрюваного у лікарні будуть представлені у суді після виписки. Прокурор з цим погодився. Тим не менш попросив суддю продовжити підозрюваному міру запобіжного захисту під виглядом застави. Суддя вислухав дві сторони та пішла у дорадчу кімнату.

Тож, суддя ухвалила продовження запобіжного заходу у вигляді застави до 4 липня 2015 року. А також відклала судове засідання до 9 год 20 травня.

Нагадаємо, 12 березня на гарячому під час отримання хабаря працівниками УБОЗу було затримано директора міського Фонду комунального майна в Івано-Франківську Богдана Чупірчука. Він  вимагав від підприємця неправомірної вигоди у вигляді грошей в сумі 5 000 доларів США та 7 500 гривень за сприяння позитивного вирішення питання надання в оренду нежитлового приміщення для здійснення підприємницької діяльності на території стадіону «Рух».

Його підозрюють у злочині, передбаченому частиною 3 статті 368 ККУ (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).