Затриманий на хабарі війт Підлужжя визнає вину і хоче угоду


Сьогодні, 31 липня, в Івано-Франківському міському суді розпочалось попереднє слухання у справі затриманого на хабарі сільського голови Підлужжя Володимира Бурачка.

Нагадаємо, на початку червня працівниками управління захисту економіки в Івано-Франківській області спільно з військовою прокуратурою Західного регіону України затримано на "гарячому" під час отримання хабара.

Сільський голова зловживаючи службовим становищем, вимагав від місцевого жителя, який є учасником АТО неправомірну вигоду в розмірі 40 тис. грн. за вирішення питання щодо виділення та передачу в приватну власність земельної ділянки під індивідуальне будівництво, хоча таке право атовцям гарантовано Державою безоплатно.

Справу розглядає суддя Олег Лазарів, пише Фіртка. До суду направлено обвинувальний акт щодо угоди про визнання винуватості. Суд Шевченківського району міста Львова обрав Бурачку запобіжний захід на 60 діб домашнього арешту, а також про відсторонення від посади.

Запобіжний захід діє до 2 серпня, а відсторонення до 5 серпня. Сьогодні у суді обвинувачений Володимир Бурачок зазначив, що визнає свою вину.

"Каюся", - сказав сільський війт.

Укладена, 30 червня, угода передбачає штраф 1500 неоподаткованих мімімумів, а також неможливість обіймати посади на строк 3 роки.

Дана угода також не дає можливості оскаржувати ухвалу суду. До слова, в обвинуваченого троє усиновлених дітей. Обвинувачення просить сьогодні продовження запобіжного заходу. Крім того, до справи долучать ухвали попередніх судових справ щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади на час розгляду провадження.

Захисник Бурачка відмітив, що цілодобовий домашній арешт надто суворий та просить його пом'якшити дозволивши вільне пересування обвинуваченого у нічний час, аби обвинувачений міг працювати та заробляти на життя.

Суддя відправився у нарадчу кімнату.