Затриманий на хабарі війт з Березівки хоче, аби суд врахував розслідування активістів


Сьогодні, 24 лютого, в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у справі березівського сільського голови Олександра Вари.

Як відомо, його звинувачують в отриманні неправомірної вигоди за виділення землі в селі. Разом з ним затримали й депутата Березівської сільради Богдана Орла. Пізніше міський суд визначив взяти посадовців під варту з можливістю застави. Олександр Вара вийшов наступного дня, заплативши 250 тисяч гривень застави. Відтак суд вирішив об'єднати ці дві справи в одну.

Сьогодні ж засідання розпочалось із клопотання сільського війта. Олександр Вара просив суд викликати на допит Ростислава Гудзінського та Віталія Чорненького - представників інформаційного ресурсу "Голос-Інфо", інформує кореспондент Бліц-Інфо

За словами Вари, вони розслідувати його затримання і можуть розповісти багато важливих деталей у справі. Мовляв, представники "Голос-Інфо" з'ясували, що заявниця "неодноразово робила схожі провокації в інших областях", очевидно маючи на увазі своє затримання на хабарі.

Адвокати позицію Вари підтримали, мовляв слідчі відмовились допитати їх під час розслідування.

Водночас, прокурор зауважив, що ці двоє не мають прямого відношення до справи. І зазначив, що сторона захисту може викликати саме тих осіб, про яких йдеться у їхньому розслідуванні.

У підсумку, колегія суддів відхилила це клопотання. Натомість підтримала виклик свідків, поданих прокурором та захистиком депутата сільради Богдана Орла. У списку - землевпорядниця та депутати сільради. На думку сторін, вони можуть дати важливі для з'ясування всіх обставин покази. Тож розгляд справи по суті розпочнеться вже 3 березня о 09:00.

До теми: Стало відомі прізвища посадовців, затриманих на півмільйоному хабарі

Апеляційний суд відмовив у збільшенні суми застави для війта-хабарника