Затриманий російський спецпризначенець хоче, щоб його визнали військовополоненим


Один із затриманих на Луганщині російських спецпризначенців Олександр Александров підтвердив присутність російської армії в зоні антитерористичної операції на Донбасі.

Зокрема, як пише «Новая газета», Александров заявив, що хотів би мати статус військовополоненого, бо поїхав на Донбас у «відрядження, виконуючи наказ».

«Хотілося б, щоб був військовополоненим. Цей статус мені, скажімо так, подобається більше, ніж статус найманця або бандита. Був наказ, і як військовий я його виконував. Відрядження таке», – сказав він.

Разом з тим, коментуючи заяви влади Росії, що на території Донбасу немає російської армії, затриманий «грушник» сказав: «Як бачите, вона є. Просто невигідно зізнаватися в цьому».

Варто також відзначити, що другий узятий у полон російський військовий Євген Єрофєєв, заперечує наявність російських військових на Донбасі: «Спіймали нас, двох людей, і хочуть видати за всю армію».

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи.

Один з військових РФ – Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську. Другий –капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Як розповіли журналісти ЗМІ Тольятті, вони отримали від влади негласну заборону на висвітлення ситуації з полоном в Україні тольятинських військових. При цьому біля військової частини в Тольятті 18 травня розігнали стихійний антивоєнний мітинг.

Після розгону мітингу в Міноборони Росії нарешті впізнали затриманих в Україні працівників ГРУ. Однак вони називають їх «колишніми військовими» і вимагають звільнити.