Завдяки "Прозоро" в Івано-Франківську зекономили 22 млн. 914 тис. грн


Завдяки участі у системі держзакупівель «Прозоро» три найбільші розпорядники бюджетних коштів торік зекономили Івано-Франківську 22 млн. 914 тис. грн.

Про це повідомила начальник міського фінансового управління Вікторія Сусаніна, пише Західний кур'єр. Вона зазначила, що для закупівель робіт і послуг, сума яких перевищує 200 тис. і 1,5 млн. грн., у системі «Прозоро» головні розпорядники бюджетних коштів розпочали працювати з серпня минулого року.

«За результатами електронних торгів лише по трьох найбільших розпорядниках коштів – управлінню капітального будівництва, департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою і Центральної міської клінічної лікарні – міський бюджет зекономив 22 млн. 914 тис. грн.», – зазначила начальник міськфінуправління.

Зокрема управління капітального будівництва, за словами В. Сусаніної, зекономило містові понад 10,5 млн. Комунальний департамент – 10,7 млн. А заклади сфери охорони здров’я – 1,7 млн.
Водночас головний фінансист міста нагадала, що з метою відкритості і прозорості та економії витрачання бюджетних коштів міська рада ухвалила рішення про те, щоб у 2017 році й так звані допорогові закупівлі робіт і послуг відбувалися через систему «Прозоро». За її словами, процедура найнагальніших закупівель за спрощеною системою триватиме не більше тижня.