Завершився перший тур із присудження премій імені Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького


Днями в облдержадміністрації відбулося засідання із присудження обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького, на якому визначили претендентів, які пройшли до другого туру.

Як відзначає заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, кандидати продовжуватимуть боротьбу в чотирьох номінаціях. Так, зокрема, у номінації «Духовне слово» до другому туру увійшли - поетеса Надія Кметюк за збірку «Повертайся живим», журналістка і письменниця Неоніла Стефурак за збірку духовної поезії «Сакральний простір. Листи до Бога», журналістка Юлія Головчин за збірку Книги «Притчі», митрофоний протоієрей – настоятель храму «Успіня Пресвятої Богородиці» Миколай Гелетюк та протоієрей із села Криворівня, що на Верховинщині, за книги «Невіста Господня», «Жити з Хрестом».

За перемогу в номінації «Образотворче та народне сакральне мистецтво» претендентами на перемогу є  доцент кафедри образотворчого мистецтва ім. М. Фіголя Володимир Лукань та художник сакрального мистецтва Оксана Мельничук.

Претендентами на перемогу у номінації «Реставрація сакральних об’єктів» визначено  завідувача відділу реставрації Івано-Франківського краєзнавчого музею, художника реставратора Валерія Твердохліба та та релігійну громаду Церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

У номінації «Новостворені сакральні об’єкти» претендентами визначено  релігійну громаду Кафедрального Собору Преображення Христового та художника Володимира Слободяна.