Завтра на Калущині люди перекриють дорогу


Мешканці села Завій на Калущині завтра, 17 липня перекриють дорогу на Івано-Франківськ.

Люди кажуть, хочуть повернути громаді села дорогу, яка з'єднує центральну сільську з військовою бетонкою і є єдиним доступом села до лісу. В даний час аби потрапити до сільського лісу потрібно здолати в об'їзд 12 кілометрів в один бік. Про це у мережі Facebook повідомив Віктор Пазухін.

«Дорога, позначена на усіх мапах починаючи ще з австрійських була незаконно приватизована підприємством "Калушліспромгосп" ще в далекому 2002 року, якийсь час вони доступ до лісу не обмежували, тому люди мовчали. З плином часу пилорамщики, "вбравшись в пір'я" не тільки відмовились від усіх своїх зобов'язань щодо благоустрою села але і перегородили дорогу, дорогу яка була громадською і в австрійські і в польські часи, дорогу на яку не зазіхнули навіть комуністи, а от у вільній незалежній Україні на неї знайшлись ґазди-зайди зі Сходу», - пише Пазухін.

Багато років мешканці села Завій шукали правди у судах. Отримав судимість тодішній голова сільради Михайло Кокорудз, адже в законі чітко вказано, що дороги приватизації не підлягають. Водночас з того часу нічого не змінилось. Тож, у людей немає іншого виходу, крім радикальних дій, або змиритись і долати щоразу відстань у 24 кілометри.

Ініціатори блокування обіцяють пропускати безперешкодно рейсові автобуси, швидку допомогу та пожежників.