Завтра у Франківську стартує п'ятий Перегляд сучасного польського кіно


Під час п’ятого перегляду сучасного польського кіно «Під Високим Замком» іванофранківці та гості міста зможуть переглянути 14 кінострічок.

Він стартує завтра, 5 листопада та триватиме більше тижня, до 13 листопада.

За словами автор проекту, Генеральне Консульство РП у Львові Барбари Пацан, всі хто навідається до кінотеатру зможе знайти фільм собі до душі. Будуть представлені кримінальні, документальні, комедії, та інші жанри.

«Завжди після відкриття я чула: Чому иакі важкі фільми? Тож цього разу ми відкриємо музичним фільмом «По сонячній стороні вулиці». Після перегляду цієї стрічки у всіх буде гарний настрій», - зазначає Барбара Пацан.

П’ятий перегляд супроводжуватимуть ряд подій, пов’язаних насамперед з тематикою кіно, які в цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру. Зокрема проведуть музичний вечір та ніч кіно. Ніч кіно пройде 12 листопада.

"Для шанувальників кіноекшену і воєнного фільму ми підготували стрічку «Кербела», – яка розповідає про найбільшу битву польських вояків з бойовиками Аль-Каїди в Іраку 2004 року. Трагедії szoah і польському вкладові у порятунок євреїв від гітлерівського пекла присвячено фільми «Світ Юзефа» і «Справедливий». Зворушить до глибини душі і напевно знайде відгук у серцях глядачів фільм «Мої дочки – корови», а ось тим, хто шукає в кіно теплої, легкої пригоди, припадуть до смаку романтичні комедії – «Листи до M.2» і «Планета самотніх»", - розповіє про фільми автор проекту.

Ціна квитка на всі фільми буде 25 гривень.