Завтра у Франківську відбудеться масовий велопробіг


завтра, 28 травня в рамках всеукраїнської акції «Велодень» в Івано-Франківську відбудеться масовий пробіг вулицями міста.

У пробігу візьмуть участь члени міських велоклубів, велосипедисти Івано-Франківська та гості з інших міст області. Аналогічні пробіги відбудуться у всіх великих містах України.

Стартує велопробіг з площі перед будівлею ОДА (вул. Грушевського, 21). Маршрут пролягатиме основними вулицями міста та завершиться біля міського озера, перед сценою.

Завданнями велопробігу є:

  • заявити про право велосипедистів вільно й комфортно пересуватися вулицями міста
  • закликати інших мешканців пересідати на цей екологічно безпечний і здоровий вид транспорту
  • заявити, що велосипедисти і автотранспорт є рівноправними учасниками дорожнього руху та закликати водіїв авто до взаємоповаги на дорогах міста і за його межами
  • довести міській владі, що велосипедистів є багато і що з їхніми правами треба рахуватися — принаймні шляхом встановлення велопарковок у громадських місцях та хоча б мінімальної кількості велодоріжок у центрі міста

Кількість велосипедистів в Івано-Франківську постійно зростає, а щорічний пробіг до Велодня набуває масштабності. Тому, беручи до уваги тогорічний велопробіг, у якому взяли участь близько 1036 роверистів, цього разу очікується велоколона з 1500 або й більше учасників.

До акції може приєднатися кожен бажаючий, хто має велосипед і хоче заявити про своє право комфортно пересуватися на ньому по вулицях міста.

Варто зазначити, що у деяких містах пробіги або змагання в рамках Велодня 2016 уже відбулися або можуть відбутися у дні, відмінні від 28 травня, що зумовлено особливостями місцевої організації.

 Організатори зазначають, що акція не є комерційним заходом, не передбачає грошових чи будь-яких інших внесків.