Здача лікарями екзамену за стандартами світової медицини


3 грудня (неділя) о 12.00 на базі Івано-Франківської центральної міської лікарні (вул. Мазепи, 114) 24 лікарі міста та з області складатимуть іспит після пройденого 5-денного курсу, який базується на міжнародних стандартах по роботі з травмою.

З 28 листопада по 3 грудня на базі Івано-Франківської центральної міської лікарні громадська організація «Захист Патріотів» проводить навчання за курсом «Підтримка життя під час травми. Українська програма» для українських медиків із залученням іноземних професіоналів.

Протягом шести днів лікарі Івано-Франківщини навчаються за програмою, що базується на кращих світових практиках і підходах до роботи з травмою. Метою курсу «Підтримка життя під час травми» є покращення продуктивності та якості медичної допомоги в ситуації високого ризику.

Інструкторами курсу є українські, британські й американські спеціалісти: кваліфіковані військові та цивільні лікарі й парамедики, які мають багаторічний досвід служби в армії та лікарської практики в Великобританії та США.

Навчальний курс базується на найсучасніших підходах до лікування травми. Один день догоспітальної допомоги та п’ятиденна інтенсивна програма навчань на госпітальному етапі складається з семінарів, практичних станцій та симуляцій у реальному часі.

3 грудня фіналом навчань стане симуляція інциденту з 12 постраждалих з масовими травмами. Роль поранених зіграють волонтери БО «Просвіта душі і серця». Завданням лікарів учасників курсу буде в реальному часі надати допомогу та врятувати умовно поранених відповідно до міжнародних підходів до лікування травми. Після складання іспитів лікарі отримають відповідний сертифікат про проходження курсу.