Земельні схеми: НАБУ затримало депутата Київради


Національне антикорупційне бюро України затримало депутата Київської міської ради за підозрою у привласненні землі в столиці.

Про це повідомляється на сайті НАБУ, пише Укрінформ.

“13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київської міської ради та його ймовірного спільника за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 та ст. 209 Кримінального кодексу України”, - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

Так, на думку детективів Бюро, суть схеми полягала в тому, що посадовець за допомогою родича заволодів земельними ділянками у Шевченківському районі Києва, що перебувають у комунальній власності. Після цього він легалізував здобуті злочинним шляхом ділянки, внісши їх до статутного фонду, заснованого ймовірним спільником товариства.

“Наразі детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють необхідні слідчі дії з метою отримання додаткових доказів, встановлення інших ймовірних учасників корупційної схеми, а також викриття інших епізодів незаконного заволодіння земельними ділянками на території м. Києва”, - підкреслюється в повідомленні.

Зазначається, що розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.

Як повідомлялося, у середу, 13 вересня, деякі ЗМІ повідомили про затримання депутата Київради із фракції "Єдність" Сергія Кримчака. Зазначалося, що депутата підозрюють у земельних махінаціях.