Жах у кожній деталі: Франківців вражатимуть Гамлетом по-українськи


Наступними вихідними в Івано-Франківську презентують неоОперу жаху "HAMLET".

Протягом багатьох століть пошуки свого Гамлета не давали спокою митцям. Адже знайти свого Гамлета - це віднайти ключ до"свого" часу. Такі пошуки завели постановочну групу опери в підвалі Драмтеатру, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

" Гамлет" Ростислава Держипільського - це трагедія про невідворотність одвічних помилок людства, продиктованих гріховними бажаннями влади, грошей та інших спокус.
Окрім традиційних героїв Шекспіра, до постановки Держипільського додалися Відьми-Еригинії( Богині помсти) у цьому випадку самопомсти людства яке саме себе знищує.

Як зазначив режисер опери Ростислав Держипільський, він ще ніколи не працював у такому жанрі.

"Починаючи від локації і закінчуючи персонажами, хором - це нове в Україні. Такого ще ніхто не робив"- запевнив Держипільський.

У свою чергу композитор Роман Григорів зазначив що ідея з'явилась ще під час Порто-Франко.

"Нам приємно що Ростислав привів нас у цей підвалі і сказав: Тут буде Гамлет. Ми були вражені таким андеграундним підходом. Ми довго вагались над форматом і визначились, що це має бути жах-опера"- пояснив Григорів.

Також композитор зауважив що окрім сильних акторів в оперу залучили талановитих співаків.

За словами актриси Ірми Вітовської (Гертруди) жах в цій опері присутній не тільки у тому, що відбуватиметься на сцені, а й у самій задумці, яка пов'язана з сьогоднішніми подіями в Україні.