Журналісти дізнались, яка зарплата у футболістів "Тепловик-Прикарпаття"


Інформаційний партнер ПФЛ портал Sportarena підготував цікавий матеріал, присвячений розміру заробітних плат футболістів команд першої та другої ліг чемпіонату України.

За даними ресурсу, івано-франківські футболісти заробляють від 3-х до 6-ти тисяч гривень щомісячно, передає sport.if.ua.




Для того щоб зібрати дані суто про зарплати, журналісти Sportarena опитали півсотні фахівців, що працюють в Першій і Другій лігах - футболістів, тренерів, агентів, функціонерів. Бувало, навіть говорячи про одні й ті ж командах, вони називали іноді діаметрально різні цифри. Що потрібно розуміти: цифри змінюються, кожен день несе нові трансфери, трапляються кризи у спонсорів, не завжди гучні слова підтверджуються реальними справами. Так що сприймайте цю інформацію, як є. Вона неофіційна і може місцями бути неточною, однак, як стверджують наші анонімні консультанти, в цілому відображає тенденції в нижчих лігах.

У інфографіці говоримо суто про місячних зарплатах. Є ще кілька чинників, які впливають на дохід футболіста:
1. Підйомні, які він отримує при переході в новий клуб. Іноді це просто аванс - наприклад, піврічна зарплата наперед, але нерідко це і спеціальний бонус, додаткова оплата, яку обумовлюють при підписанні контракту.
2. Преміальні. Тут ситуація наступна - у бідних клубів може бути фонд 10 тисяч гривень на всю команду за перемогу, часто практикується гібридна схема: наприклад, тисяча гривень за перемогу вдома і два - за виїзну, або ж подвоєння суми за кожну наступну перемогу, якщо почалася серія.
3. Штрафні санкції. У кожного клубу - свої списки, хтось штрафує за запізнення на заняття, хтось - за вибитий м'яч в аут під час гри, хтось - за зіпсовану амуніцію.

Для порівняння, наводимо цифри по першій лізі чемпіонату України