Жувальна гумка насправді допомагає схуднути


У тому, що жуйка в дійсності є ефективним засобом схуднення, змогли переконатися японські вчені з Університету Васеда в Токіо. Як саме можна схуднути за допомогою жувальної гумки, дослідники розповіли в Австрії на конференції, що проходить там, присвяченій проблемам ожиріння.

«Жувальна гумка може сприяти схудненню, якщо її жувати під час ходьби», – констатували автори нового дослідження.

Фахівці стверджують, що шляхом комбінування фізичних вправ і жувальної гумки можна дієво контролювати свою вагу. У цьому вчені переконалися в ході організованого ними експерименту.

Чоловіків і жінок у віці від 21 до 69 років розділили на дві групи. У першій кожен учасник отримав по дві подушечки жуйки – гумку потрібно жувати під час руху протягом 15 хвилин. Другій, контрольній групі дістався порошок, що містить аналогічні інгредієнти.

Вчені виявили, що у добровольців з першої групи в порівнянні з людьми з другої частота серцевих скорочень була в два рази вище. Це означало, що їх кровообіг більш активний, а разом з ним активізувався і метаболізм, тобто більш інтенсивно витрачалася для переробки в енергію жирова тканина.

«Наше дослідження показало, що жування жуйки під час прогулянки збільшувало дистанцію і витрату енергії людей середніх років, особливо у літніх чоловіків», — повідомили співробітники даного проекту.

Джерело: UKRHEALTH.NET.