Житель Болехова перерахував шахраям 32 тисячі гривень за "вигране" авто


Чоловік зрадів отриманому повідомленню та передзвонив на вказаний номер телефону.

В результаті потерпілий перерахував невідомому гроші, на вказаний рахунок, після чого телефонний зв'язок з ним обірвався. Про це в мережі Фейсбук повідомив начальник прикарпатської поліції Віктор Шкутов.

Одержавши бажане, тобто обдуривши свою жертву, шахраї ліквідовують сім-картки мобільних операторів і таким чином замітають за собою злочинні сліди. Тож, правоохоронці звертаються до громадян не вірити пройдисвітам, дослухатися до наших порад та ігнорувати подібного роду інформації.

Звертаємося до прикарпатців із застереженням: не повторювати помилки ошуканих, котрі беззастережно, не сумніваючись в інформації, як цього разу болехівець, оплатив «податкові збори та інші розходи» від виграшу. Чоловік протягом трьох днів здійснив десять платежів через банківський термінал, віддавши 32 000 гривень і жодного разу не подумав чи взагалі можливо в реальності, не беручи участь в жодних розіграшах, отримати такий коштовний виграш? Чемно перерахувавши вказану суму, він зателефонував на номер шахрая, котрий пообіцяв, що 21 травня виграш йому доставлять по місцю проживання, але зв'язок з ним уже був відсутній. У розпачі потерпілий звернувся з повідомленням до правоохоронців.

У таких і подібних випадках поліція просить громадян не вступати у контакти з невідомими, а відразу при отриманні подібного роду смс-повідомлень чи телефонних дзвінків, негайно повідомляти у поліцію, зазначаючи телефонні номери злочинців.