Житлова забудова, парк та багаторівневі паркінги: у Франківську освоять 33 га землі на Молодіжній


Департамент архітектури виніс на громадські слухання проект «Детального плану території (уточнення положень діючого генплану м. Івано-Франківська) вулиці Молодіжної для ремонту об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури, об’єктів дорожнього господарства, житлової, громадської забудови, будівництва дитячого навчального закладу та реконструкції парку «Молодіжний».

Відповідне оголошення опубліковане у газеті «Західний кур’єр». Дозвіл на розробку детального плану території міська рада погодила 15 грудня 2017 року. Буквально місяць по тому департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини оголосив про початок процедури громадських слухань, пише Побудовано

У газетному оголошені оприлюднені виключно техніко-економічні показники. Зокрема, згідно опублікованих даних, загальна площа земельної ділянки, на яку розроблявся детальний план території, складає 33,7 га.

На житлові приміщення припадає 38417, 85 м кв території. Кількість квартир складає 688 штук, а висота будівель сягатиме від 1 до 11 поверхів.

Площа громадських приміщень у рази менша - 5807,3 м кв. При цьому проект ДПТ передбачає будівництво багаторівневих паркінгів, загальною площею 12 194 м кв, а також реконструкцію парку «Молодіжний», площа якого складатиме 6,6 га.

Як йдеться в оголошенні, із проектом детального плану території франківці можуть ознайомитися на сайті департаменту архітектури (останній наразі не працює) або в приміщенні департаменту за адресою вул. Незалежності, 9, поверх 5, кабінет 504.

Пропозиції до проекту містобудівної документації приймаються до 2 лютого 2018 року в приміщені департаменту архітектури.