Житлові можливості для франківської молоді від Фонду молодіжного кредитування


Аналітичний центр “Благо” дослідив поточну діяльність Фонду молодіжного кредитування в Івано-Франківську та дізнавались про плани роботи на друге півріччя.

Станом на сьогодні в області діє программа пільгового довготермінового кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво і придбання житла. Відповідно до її умов, кандидатами на отримання кредиту є молоді сім’ї, в яких вік чоловіка і дружини не перевищує 35 років, а також одинокі громадяни до 35 років, які згідно із законодавством потребують покращення житлових умов. Обирати житло молоді сім’ї мають можливість на свій розсуд, але лише із Переліку об’єктів житлового будівництва, в які спрямовуються кредитні ресурси Фонду. Зокрема, у 2017 році до участі в програмі включено 5 житлових будинків мікрорайону "Паркова алея".

Також Фонд надає кредити за рахунок власних коштів Держмолодьжитла. Згідно з умовами програми, необхідно сплачувати 14,1% річних за користування кредитом протягом усього терміну дії кредитного договору.

Про плани роботи Фонду розповів директор Олександр Кулик:

“Окрім зазначених програм, у другому півріччі планується відновити програму надання безповоротної фінансовоїдопомоги для придбання доступного житла. Зокрема, нещодавно до Закону України "Про запобігання впливу фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" внесено зміни, які передбачають надання державної підтримки у розмірі 50% від вартості житла сім’ям учасників АТО та переселенцям. В той же час, інші категорії громадян з числа тих, що потребують поліпшення житлових умов, зможуть отримати безповоротну фінансову допомогу у розмірі 30% від вартості житла".