Зламані дерева, обірвані електромережі та побиті вікна: Наслідки негоди на Прикарпатті


Вчорашня негода наробила на Прикарпатті багато лиха. Про це інформує управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Зокрема 1 липня о 15.35 в ДПРЧ-11 м. Надвірна поступило повідомлення про те, що в с. Любіжня по вул. С. Стрільців на залізну дорогу впало дерево та перекрило проїзд потягу. Виїздом до місця виклику відділення  ДПРП Делятин, було встановлено, що частина дерева впала на залізну дорогу, а друга частина впала на телефонні лінії. За допомогою бензопили дерево повністю забрано з проїжджої частини залізничного полотна та з телефонної лінії. Затримки руху потягів не було.

О 15.12 в ОКЦ У ДСНС в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги по вулиці Хотинського, 47 в м. Івано-Франківську. По прибуттю до місця виклику розвідкою встановлено, що 29.07.2017, зі слів перехожих, впало дерево на проїжджу частину і обірвало лінію електропередач. Рятувальним відділенням АРЧ було обгороджене місце події. Через відсутність спеціальної техніки (крана), роботи по прибиранню дерева не проводились.

О 16.22 в ОКЦ У ДСНС в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги по вулиці Г.Хоткевича, 79 в м. Івано-Франківську. По прибуттю до місця виклику встановлено, що на проїжджу частину впало дерево. Рятувальним відділенням АРЧ за допомогою бензопили було проведено роботу щодо звільнення проїжджої частини від дерева.

О16.25 на ПЗЧ ДПРЧ-6 м. Калуш поступило повідомлення про те, що по вул. Богдана Хмельницького на дорожнє полотно впало дерево та перекрило проїжджу частину дороги. До місця події було направлено 1-е відділення на АППД-2(3310)-274 в кількості 3 чол. о/с. Виїздом до місця виклику було встановлено, що на проїжджу частину дороги впало дерево (тополя), довжиною біля 10 м, діаметр стовбура 30 см. За допомогою бензопили, пожежними-рятувальниками було порізано дерево та прочищено проїжджу частину дороги.

О 17.05 на ПЗЧ ДПРЧ-6 м. Калуш поступило повідомлення про те, що по вул. Об`їздна на дорожнє полотно впало дерево та перекрило проїжджу частину дороги. До місця події було направлено 1-е відділення на АППД-2(3310)-274 в кількості 3 чол. о/с. Виїздом до місця виклику було встановлено, що на проїжджу частину дороги впало дерево (тополя), довжиною біля 20 м., діаметр стовбура 40 см. За допомогою бензопили, пожежними-рятувальниками було порізано дерево та прочищено проїжджу частину дороги.

О 19.54 на ПЗЧ ДПРЧ-6 м. Калуш поступило повідомлення про те, що по вул. Богдана Хмельницького відломилася гілка від дерева та повисла над проїжджою частиною та тротуаром у дворі біля будинку, чим створює загрозу людям та автомобілям. До місця події було направлено 1-е відділення на АППД-2(3310)-274 та 3-тє відділення на АД-30(131)Л21 ДПРЧ-6 в кількості 4 чол. о/с. Виїздом до місця виклику було встановлено, що над проїжджою частиною дороги та тротуаром повисла гілка, довжиною біля 6 м., діаметром  15 см. За допомогою автодрабини, пожежними-рятувальниками було знято гілку з дерева. Потерпілих немає.

О 19.33 відділення ДПРП (смт.Яблунів) ДПРЧ-14 м.Косів на АЦ 40 (131)137А в кількості трьох чоловік виїжджало для надання допомоги, а саме розчищення електричної лінії в с. Стопчатів присілок Підгора. Працівники ДПРП смт. Яблунів зрізали два дерева чим усунули небезпеку обриву лінії електромережі.

О 17.39 на ОДС ОКЦ У ДСНС в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про падіння дерева на проїжджу частину по вулиці Ленкавського, 22 в м. Івано-Франківську. До місця виклику направлено 1-не відділення ДПРЧ-1 на автомобілі “ІВЕКО”. По прибуттю до місця виклику було встановлено, що внаслідок падіння дерева обвалилась електроопора, яка впала на проїжджу частину, працівники служби РЕМу знаходились на місці виклику. Працівники пожежно-рятувальної служби порізали дерево та звільнили проїжджу частину дороги.

О 16.22 на ОКЦ У ДCНС області поступило повідомлення про те, що по вулиці Коновальця,136, зриває дашок балкону на 9-му поверсі. До місця виклику було направлено 1-е відділення, та АД-30 ДПРЧ-1. По прибуттю до місця виклику розвідкою встановлено, що внаслідок сильного вітру відривається дашок над балконом на 9-му поверсі. Працівниками пожежно-рятувальної служби в зв’язку з несприятливими погодними умовами допомога не надавалась. Претензій до працівників пожежно-рятувальної служби немає.

О 16.48 на ОКЦ У ДCНС області поступило повідомлення про те, що по вул. Дністровська (біля входу в продовольчий ринок) на автомобіль "Мерседес Віто" та автомобіль "Лексус" державний номер РФ, внаслідок сильного вітру, впало дерево. До місця виклику було направлено 2-е відділення ДПРЧ-1. Працівниками пожежно-рятувальної служби були проведені роботи по розрізанні дерева та зняття його з даних автомобілів.

О 17.06 на ОКЦ У ДCНС області поступило повідомлення від оператора служби 102, про те,що по вул. Національної Гвардії, 18 на проїжджу частину впало дерево. До місця виклику було направлена 1-ше відділення ДПРЧ-1. По прибуттю до місця виклику розвідкою встановлено,що на проїжджій частині та пішохідній зоні знаходиться впале дерево, та обірвані лінії електропередач. Працівниками пожежно-рятувальної служби були проведені роботи по звільненню проїжджої частини від впалого дерева та огороджено місце падіння обірваних ліній електропередач.

О 17.26 на ОКЦ У ДCНС області поступило повідомлення про те,що по вулиці Грюнвальдська,15 на дашку балкона який знаходиться на другому поверсі впало скло. До місця виклику було направлено 2-е відділення ДПРЧ-1.За допомогою висувної трьох колінної драбини працівниками пожежно-рятувальної служби скло було знято з дашка балкону на другому поверсі. Претензій до працівників пожежно-рятувальної служби немає.

О 18.24 на ОКЦ У ДCНС області поступило повідомлення про те, що по вулиці Степана Бандери, 36 на дереві знаходиться обламана гілка дерева. До місця виклику було направлено 1-е відділення ДПРЧ-1. За допомогою висувної трьох колінної драбини працівниками пожежно-рятувальної служби обламану гілку було знято з дерева.

О 18.43 на ОКЦ У ДCНС області поступило повідомлення про те, що по вул. Лемківська,12 обламалась верхушка дерева. До місця виклику було направлено 2-е відділення ДПРЧ-1. За допомогою висувної трьох колінної драбини та рятувальної мотузки працівниками пожежно-рятувальної служби обламаний кусок було знято з дерева.

О 16.56 на ОКЦ У ДCНС області надійшло повідомлення про падіння дерева на житловий будинок по вулиці Лєрмонтова. До місця виклику направлено 2-ге відділення ЧСПТ АРЗ СП на АЦ-4-60(5309)505 на чолі із командиром відділення ЧСПТ АРЗ СП. По прибуттю до місця виклику було встановлено, що дерево лежить на житловому будинку та електричних проводах, тому було прийнято рішення направити до місця виклику службу РЕМ та перше відділення ЧСПТ АРЗ СП. Працівники РЕМу відключили електропостачання на даній лінії та працівники пожежно-рятувальної служби приступили до зрізання гілок з стовбура дерева. О 21.30 до місця надання допомоги прибув кран за допомогою якого зняли стовбур дерева який висів на покрівлі житлового будинку. В подальшому працівники пожежно-рятувальної служби забезпечували освітленням працівників РЕМу які відновлювали подачу електроенергії.

2 липня о 00.28 на ОКЦ У ДCНС області поступило повідомлення від працівників патрульної поліції про те, що по вул. Мазепи навпроти лікарні впало дерево на проїжджу частину. До місця виклику було направлена 1-ше відділення ДПРЧ-1. По прибуттю до місця виклику розвідкою встановлено,що на проїжджій частині та пішохідній зоні знаходиться впале дерево. Працівниками пожежно-рятувальної служби були проведені роботи по звільненню проїжджої частини від дерева.