Злочинця, що обікрав трьох франківців спіймали аж у Тернополі


Тернопільські правоохоронці затримали квартирного крадія, який як з'ясувалося, залишивши кримінальний слід на Прикарпатті, продовжив його на Тернопільщині.

В ході проведення слідчих дій при співпраці оперативників обох областей з’ясувалося, що зловмисник причетний до вчинення серії крадіжок у Івано-Франківську, починаючи з травня цього року, чоловік обікрав щонайменше трьох івано-франківців.

У одному випадку зловмисник, шляхом розбиття вікна, проник у квартиру франківчанки, звідки викрав плазмовий телевізор "Бравіс" та золотий ланцюжок з хрестиком. У двох інших епізодах крадіжок злочинець таким самим способом проник до помешкання 61-річного місцевого мешканця, звідки викрав телевізор "Insidnik-40 p510 NA 15 та ноутбук марки "Асеr Aspire 5532 Series", а з помешкання 36-річного потерпілого, викрав 5000 гривень, 7000 доларів США, та телевізор "Самсунг". П

ід час чергової крадіжки, вчиненої на Тернопільщині, крадія затримали з речовими доказами. Ним виявився 40-річний мешканець Закарпатської області, який неодноразово притягувався до відповідальності за вчинення подібних крадіжок. В ході слідчих дій встановлено, що викрадені речі чоловік збував на місцевих ринках, а грошові кошти витрачав на своє дозвілля.

Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України. Крім того, йому оголошено про підозру вчинених злочинів в т.ч. у Івано-Франківську. Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі підозрюваний перебуває у СІЗО м.Чорткова Тернопільської області.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження відповідно до ч. 3 ст. 185 (крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. За вчинене підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Крім того, поліція перевіряє на причетність його до вчинення інших квартирних крадіжок. Проводиться слідство. Інформує Сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.