Злочинця, який втік з виправної колонії у Товмачику, засудили на 3 роки


Коломийський міськрайонний суд оголосив вирок у справі засудженого, який втік із виправної колонії у Товмачику.

Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Репортер.

За матеріалами справи, з 8 квітня 2016 року обвинувачений відбував покарання у Коломийській ВК (№41).

Чоловік відбував покарання за розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб у 2015 році. Також був раніше судимий Вижницьким районним судом Чернівецької області – у 2014 – за грабіж, поєднаний з насильством.

6 травня начальник колонії видав постанову про те, що з 10 травня обвинуваченого переведуть до дільниці соціальної реабілітації цієї ж колонії.

Підсудного ознайомили із межами дільниці та правилами поведінки, а також письмово попередили про кримінальну відповідальність за порушення вказаних меж. Однак той, без відповідного дозволу адміністрації установи, втік із дільниці. Так, 14 листопада близько 07:20 він самовільно залишив місце відбування свого покарання та поїхав в напрямку міста Яремче.

Того ж дня обвинуваченого затримали працівники Коломийської ВК на території автозаправки в смт Делятин Надвірнянського району. Втікача повезли до Товмачика.

В суді обвинувачений визнав свою вину та підтвердив обставини вчиненого злочину. Чоловік просив суворо його не карати. Пояснив, що втік з колонії, бо хотів позичити грошей на лікування своєї хворої доньки. Однак суд не отримав документів, які свідчать, що той є батьком малолітньої дитини.

Втеча з колонії – злочин, передбачений частиною 1 статті 393 Кримінального кодексу України. Карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Суд ухвалив визнати підсудного винним та призначити три роки позбавлення волі.