ЗМІ: Савченко вивели з ВРУ, бо занесла у сесійну залу гранати і пістолет у кишенях


Джерела деяких українських ЗМІ повідомляють, що нардеп Надія Савченко сьогодні, 15 березня, прийшла до Верховної Ради України із гранатами та пістолетом у кишенях.

Представник Президента в Раді Ірина Луценко заявила, що Савченко вивели із сесійної зали Парламенту через «погрози з її боку», пише «Вголос»

«Савченко вивели із зали, була ситуація, яка мала певні загрози для оточення. Надію Савченко попросили вийти із зали», – зазначила вона.

Журналісти перепитали Луценко, про яку «загрозу» іде мова. Представниця Порошенка на це не відповіла.

УП пише, що коли Савченко зайняла своє робоче місце в залі й почала слухати виступи депутатів, до неї підійшли кілька депутатів від фракції «Народний фронт», зокрема Андрій Тетерук і Андрій Левус. Після короткої розмови Савченко в супроводі депутатів покинула  будівлю Парламенту.

За даними джерел УП, Савченко занесла в зал три гранати і пістолет. Цю інформацію журналістам підтвердили співрозмовники в двох фракціях коаліції. Саме вони її і вивели із зали. Охоронці не мали права перевірити депутата.

Повідомляють також, що Савченко погодилась віддати боєприпаси за умови, що інцидент не отримає публічного поширення.

Натомість прес-секретар Савченко у коментарі ЗМІ назвала цю інформацію «чиїмись шаленими фантазіями».

Нагадаємо, сьогодні вранці Надія Савченко заявила, що бачила особисто, як нинішній спікер ВРУ Андрій Парубій заводив снайперів до готелю «Україна» під час трагічних подій на Майдані. Згодом Савченко уточнила, що мала на увазі не Парубія, а Сергія Пашинського.

Як уже повідомлялося, сьогодні Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Під час засідання ВРУ Луценко заявив, що Савченко хотіла підірвати Верховну Раду та розстріляти нардепів.

Також сьогодні під стінами СБУ Савченко заявила, що протягом трьох днів перебувала в Європі – і щойно повернулася до України. Там вона мала багато зустрічей із європейськими політиками і могла мати ще більше, «якби не завадили події в Україні». 

До всього, нардеп закликала українців до військового перевороту.

Раніше СБУ викликала Савченко на допит у справі щодо затриманого керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром» (величезною кількістю зброї).

Згодом стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт».  Нардеп Надія Савченко заявила, що хоче взяти Рубана на поруки.

Генпрокурор наголошував, що якщо народна обраниця не з’явиться давати свідчення, то він буде змушений направити до Верховної Ради подання на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.