Змінили правила підрахунку голосів на Євробаченні


Європейська мовна спілка, яка є організатором Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення", змінила правила підрахунку голосів національних журі.

Зміни впливатимуть на те, скільки "важить" голос окремого члена журі, повідомляється на сайті конкурсу.

Згідно з новими правилами, голос кожного окремого члена журі буде "важити" менше, ніж в сумі з голосами інших членів журі. Ефект від балів залежатиме від позиції, на яку член журі поставить композицію учасника. Чим нижче оцінить член журі пісню, тим меншим буде вплив на кінцевий результат.

Наголошується, що до цього оцінки виставлялися шляхом простого додавання голосів всіх членів національного журі. Таким чином, найвищу оцінку - 12, отримував конкурсант, який набрав найбільшу кількість балів у сумі. Наприклад, якщо четверо членів журі ставили пісню на перше місце, а п'ятий — на останнє, то це могло позбавити пісню 12 балів від національного журі.

"З урахуванням цієї зміни в процедурі голосування журі ми можемо гарантувати, що більш високі оцінки пісень будуть присуджуватися злагоджено і що думка групи суддів буде цінуватися вище, ніж думка кожного з них окремо", - сказав супервайзер ЄвробаченняЙон Ула Санн.