Золоті колісниці, атланти і купол: Франківський ахітектор хоче прикрасити адмінбудинок


Франківський архітектор Андрій Назаренко запропонував жартівливий варіант, як можна змінити вигляд адмінбудинку, щоб він не був такий непоказний.

Як  пояснює Назаренко, архітектурних стилів існує три: історичний, сірі коробки і сучасний. А оскільки багато хто вважає, що сучасний стиль придумали наркомани, стилів залишається два.

Проект запропонований архіектором передбачає оновлення фасаду будівлі та прилеглої території для відновлення історичної справедливості. 

"Щоб віддати шану коням, на яких містяни їздили до палацу Потоцьких, пропонується на даху встановити чотири квадриги — золоту на центральній осі головного фасаду та три мідних на краю кожного крила. Це буде перша позолочена квадрига на владній будівлі в Україні. Над залом засідань пропонується зведення енергоефективного куполу, який генеруватиме електроенергію для владних кабінетів, що перетворить Івано-Франківський «білий дім» у перший пасивний адмінбудинок світу. Купол увінчано реплікою фігури Берегині. Декор фасаду — гіпсова ліпнина та бронзові атланти; колористика колон — жовто-блакитна", - пише Андрій Назаренко.

Не забув молодий архітектор і про скульптурну композицію перед головним фасадом. Зокрема фігури цимбаліста та бандуриста мали б отримати корони, а обеліск варто замінити на тріумфальну колону. Ну і найголовніше, перед скульптурною композицією — скромний фонтан на радість містянам.

Варо зауважити ,що такий жарт дуже сподобався користувачам соцмереж і вони активно почали пропонувати в коментарях свої варіанти, що ще можна змінити чи додати.

Andriy Zholob Дівчата у вінках мають безперервно і круглорічно колом іти перед цією святинею, час до часу буде відбуватися зміна учасниць. Серед приїжджих туристів церемонія зміни стане легендарною - як зміна британських королівських гвардійців: на початку церемонії виходитимуть найшанованіші корифеї театру, переодягнені у Франка, Шевченка і Лесю Українку. З іншого боку виходитимуть менш корифейні актори, переодягнені в козаків і січових стрільців.

Ігор Роп'яник А вивіски де? Здалека не видно, які організації, управління, відділи там сидють. Вивіски мають бути кольорові і великі - 2-метрові, обов'язково з пластику!

Andriy Koman ще треба щоб на даху гімн України на електронному табло біговою

строкою йшов.

Vitaliy Bodnar Ідея хороша, але вимагає доопрацювання в плані патріотичності. Додати на фасад національні гасла, вишиванки та, звичайно ж, синьо-жовтий паркан навколо. І обов'язково передбачити капличку. І засадити все навкруг калиною.

Dana Antonyshyn А клумба? Клумба, як у Версалі, але з трояндами й чорнобривцями?
Недопрацьовано!))))