Зустріч з творчою групою українського фільму «Кіборги»


Вже 2 грудня о 16.20 год в холі театру кіно «Люм’єр» відбудеться зустріч франківців з творчою групою українського фільму «Кіборги».

На зустріч завітають режисер фільму Ахтем Сеїтаблаєв, актори Макар Тихомиров та Роман Ясіновський, продюсер фільму Іванна Дядюра. 

Фільм « Кіборги», це повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. «Кіборги» - фільм не про війну, а про мир, який зароджується всередині цієї війни. Його герої багато міркують про те, чому все це сталося, навіщо вони тут і яку країну хочуть побудувати. 

«П’ятеро головних героїв – це збірні образи, які були списані з реальних кіборгів. Серед героїв фільму є представники Збройних сил та добровольчого підрозділу, юний патріот і дорослий боєць, що не всидів на дивані перед телевізором. Так само було і в терміналі: там зустрічалися різні люди, для яких захист батьківщини став справою честі. Консультації і численні інтерв'ю, на основі яких і був написаний сценарій, я отримала від бійців Андрія Шараскіна, Євгенія Жукова, Олександра Трепака, надихалася подвигами Євгенія Межевікіна, Кирила Недрі і багатьох інших бійців, що утримували аеропорт», - каже Наталя Ворожбит, сценарист фільму.

«Ще одним героєм фільму став мобільний зв’язок, адже для хлопців дуже важливий був зв’язок із зовнішнім світом, із рідними, між собою. І ми вдячні, що оператор Київстар підтримав наш фільм і допоміг реалізувати якісні зйомки», - розповіла продюсер фільму Іванна Дядюра.

«На мою думку, фільм «Кіборги» виходить дуже на часі. Ми не маємо права забувати тих, хто дав змогу нам щоранку прокидатися і робити свою роботу. Я дивитимуся фільм разом з усіма глядачами, але я впевнений в одному – нам потрібно щодня пам’ятати про ці події», - сказав голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.