Звільнений посадовець судиться з головою ІФ ОДА і вимагає 100 тисяч за моральні страждання


В Івано-Франківському окружному адміністративному суді почалися слухання за позовом екс-заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів ІФ ОДА Василя Головчака до Івано-Франківської облдержадміністрації, голови ОДА Олега Гончарука та голови Департаменту Віктора Кліда

На попереднє слухання Василь Головчак не з’явився. Як стверджує його адвокат, позивач перебуває на лікарняному, пише Курс. Головчак вимагає поновлення на посаді і компенсації моральної шкоди в сумі 100 тис. грн.

“Своє звільнення вважаю незаконним та необґрунтованим, засобом тиску і зведенням особистих рахунків, – йдеться в позові Головчака. – Такі події мають місце після того, як я 27.06.2014 року, як депутат Івано-Франківської обласної ради, виступив на сесії цієї ради із озвученням порушень при розподілі коштів обласного фонду охорони довколишнього середовища”.

Натомість, представники Департаменту пояснили, що ще в липні минулого року Департамент виніс Головчаку попередження про звільнення у зв’язку зі зміною штатного розкладу та скороченням чисельності працівників. Однак він всіляко ігнорував це попередження та не з’являвся на роботу. Наказ про його звільнення підписано 5 травня цього року у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, кажуть представники департаменту. Вони запевняють, що звільнення Головчака відбулось з дотриманням усіх вимог чинного законодавства, і відшкодування йому моральної шкоди вважають безпідставним.

“Відповідно до постанови положень пленуму Верховного Суду України про судову практику прав про відшкодування моральної шкоди зазначається, що в позовній заяві про відшкодування моральної шкоди повинно бути зазначено, в чому полягає ця шкода, якими неправомірними діями чи бездіяльністю її заподіяно позивачеві, з яких міркувань він виходив, визначаючи розмір моральної шкоди, та якими доказами це підтверджується”, – сказала представник юридичного відділу департаменту екології і природних ресурсів ІФ ОДА.

Від примирення сторони відмовилися. Наступне слухання у справі відбудеться наприкінці серпня цього року.

Як відомо, директора департаменту екології ОДА Віктора Кліда, який відмовився звільнятися на вимогу губернатора, звинуватили у корупції.