Звіжинський програв суд проти МВК. Клицюк залишається на посаді


Сьогодні в міському суді продовжився розгляд справи за позовом колишнього директора ЦСМ Анатолія Звіжинського до МВК щодо призначення директора ЦСМ.

Засідання продовжилося з дослідження доказів по справі, а саме довідки від національної спілки художників України щодо професійного досвіду нового директора ЦСМ Ірини Клицюк. Суддя Галина Домбровська дала можливість позивачу ознайомитись з документом, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як опісля зауважив Анатолій Звіжинський, в документі вказано якою діяльністю займалася Клицюк, проте жодних договорів не було. Зокрема позивач наголошував на тому, що Ірина Клицюк не сплачувала відрахування до пенсійного фонду, а відповідно не можна зараховувати її діяльність у цей час до трудового стажу.

Водночас представник міської ради пояснила, що Клицюк працювала на волонтерських засадах тому про відрахування до пенсійного фонду не йдеться.

Дослідивши всі докази суд перейшов до дебатів. Анатолій Звіжинський звернувся до суду з проханням задовольнити його позов. Проти задоволення позову виступила відповідач, представник міської ради. Вона зауважила, що конкурс був проведений відкрито і прозоро, тому позов Звіжинського безпідставний. У той же час Ірина Клицюк попросила суд якнайшвидше завершити розгляд справи та відмовити у задоволенні позову. Вислухавши доводи сторін суддя направилась до нарадчої кімнати.

Повернувшись з нарадчої кімнати суддя зачитала вирок, згідно з яким суд вирішив відмовити у задоволенні позову Анатолія Звіжинського, оскільки позивач оскаржував тільки одне рішення комісії а потрібно було всі три.