10 поганих звичок, яких вам необхідно позбутись


Ви — це ваші звички. Дозволивши поганим стати частиною вашого життя, шлях до успіху перетвориться на справжнє випробування. А все тому, що шкідлива звичка дуже підступна, вона підкрадається тихо і завдає удару тоді, коли ви цього не очікуєте.

Психологи Анджела Дакворт і Мартін Селігман, які працюють в Університеті Пенсильванії, провели дослідження, під час якого визначили IQ студентів та рівень самоконтролю перед вступом в навчальний заклад. Через 4 роки вони перевірили середній бал студентів і помітили, що для отримання високого балу уміння контролювати себе вдвічі важливіше, аніж коефіцієнт інтелекту, пише сайт Мізки.com.

"Ланцюжок звичок непомітний доти, поки не стає занадто важко, щоб його розірвати", -  Уоррен Баффет

Як виявилось, самоконтроль необхідний для розвитку хороших звичок (і щоб позбутись поганих) і служить фундаментом для етикету на роботі та високої продуктивності. Він як м’яз — щоб накачати його, потрібно тренуватись.

А для початку буде непогано позбутись кількох негативних звичок. Вам цікаво, яких саме? Можете почати із цих:

1. Користуватись мобільним телефоном чи комп’ютером перед сном

Дуже часто перед сном ми любимо посидіти в телефоні чи комп'ютері. Однак ми просто не розуміємо, що тим самим шкодимо собі, тому що таке світло ввечері негативно впливає на нашу здатність засинати.

2. Блукати мережею Інтернет

Інколи поставлене завдання можна виконати за півгодини. Однак, якщо нам хочеться переглянути пошту або Фейсбук, ми самі відволікаємо себе від роботи.

Для того, щоб сфокусуватись на завданні, потрібно всього лиш 15 хвилин. Тому завжди старайтесь виділити їх, щоб швидше впоратись і бути продуктивними.

3. Постійно поглядати на телефон під час розмови

Ніщо так не не відволікає людей від розмови, як смс-повідомлення чи постійне поглядання на телефон. Якщо ви розмовляєте з кимось, намагайтесь сфокусуватись, адже завдяки цьому розмова буде набагато приємнішою та ефективнішою.

4. Використовувати велику кількість сповіщень

Згідно із проведеними дослідженнями, якщо людина постійно відволікається через сповіщення на телефоні чи пошті, її продуктивність значно знижується. Тому зберіться з силою та виділіть конкретний час на те, щоб все перевірити, а до того сфокусуйтесь на роботі. Повірте, завдяки цьому ви зможете зробити протягом дня значно більше.

5. Казати “так”, коли варто сказати “ні”

Дослідження, проведене в Університеті Каліфорнії в Сан-Франциско, показало, чим важче вам сказати “ні”, тим більш ймовірно, що у вас через цю ситуацію буде стрес чи навіть з’явиться шанс впасти в депресію.

“Ні” — дуже сильно слово, але ви не повинні боятись використовувати його. 

Коли вам потрібно його вжити, уникайте таких фраз як “Я не думаю, що я зможу” чи “Я не впевнений, що...”. 

От, наприклад, кажучи “Ні” новим завданням, ви зможете успішно виконати попередні.

6. Перейматися думкою недоброзичливих людей

Завжди знайдуться люди, які негативно думатимуть про вас чи про когось іншого. Тож кожного разу, коли ви задумуєтесь про людей, які страшенно вас злять, згадайте тих, кого ви любите і подякуйте за те, що вони є у вашому житті.

7. Багатозадачність протягом зустрічі

Ви не повинні приділяти чомусь лише трішки своєї уваги. Особливо, якщо мова йде про зустріч. Якщо вона для вас не важлива, то вам не варто навіть бути присутній на ній. Якщо ж це не так, потрібно докласти максимум зусиль, щоб не відволікатись на інші речі. Присутні на ній можуть подумати, що ви вважаєте себе більш важливими, аніж все інше.

8. Займатись плітками

Люди, які люблять пліткувати, отримують задоволення від того, що в житті інших якісь негаразди. Спочатку може здаватись, ніби в тому, що хтось цікавиться особистим життям чи кар’єрою інших, нема нічого поганого, але з часом це лише шкодить.

Нема нічого доброго в тому, щоб копирсатись в житті інших, та ще й витрачати час на розмови на обговорення чужих проблем.

"Великі уми обговорюють ідеї. Середні уми обговорюють події. Дрібні уми обговорюють людей", - Елеонора Рузвельт

9. Чекати моменту, поки не впевнитесь, що матимете успіх

Більшість письменників, описуючи своїх героїв сторінку за сторінкою, продовжують це робити, навіть якщо знають, що ці персонажі ніколи не стануть частиною надрукованої книжки. Автори це роблять тому, що розуміють — ідею потрібно розвивати і, можливо, спочатку результату не буде видно, але з часом все дає плоди. 

Однак ми дуже часто зупиняємось, коли перед нами постає конкретне завдання, ми боїмось, що зробимо щось не так, чи зазнаємо невдачі. Але як ви можете знати, що на вас очікує, якщо навіть не спробували?!

Як сказала американська письменниця Джоді Піколт: “Ви можете відредагувати погано написаний текст, але ви не зможете цього зробити, якщо він ненаписаний”.

10. Порівнювати себе з іншими

Якщо ви почуваєтесь добре лише тоді, коли порівнюєте себе з іншими, то ви не господар свого щастя. Припиніть перейматись тим, що про вас може подумати хтось. Ви  не зобов’язані всім подобатись та догоджати.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!