54 обстріли за добу: бойовики застосовують ПТРК і ствольну артилерію


За минулу добу на Донбасі зафіксували 54 обстріли.

Про це розповів речник штабу АТО Віктор Шубець, пише Gazeta.ua.

"На маріупольському напрямку зафіксовано 31 обстріл українських позицій. У районі Мар'їнки та Новомихайлівки зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів, у Павлополі – із мінометів калібру 82 мм, у Талаківці та Широкиному - із протитанкових ракетних комплексів, гранатометів, кулеметів та мінометів калібру 120 мм. По захисниках Старогнатівки бойовики відкрили вогонь із озброєння БМП. У Красногорівці та Гнутовому - із мінометів обох калібрів, кулеметів і гранатометів. У Водяному зазнали обстрілів наші позиції зі стольної артилерії калібру 152 мм.

На луганському напрямку зафіксовано 5 порушень режиму тиші. Противник вдавався до збройних провокацій у районі села Лопаскіне з використанням гранатометів, у Кримському - мінометів 82 калібру, гранатометів та стрілецької зброї. У Троїцькому окупанти вели вогонь із мінометів 120 калібру, а поблизу Калиново-Попасного – із артилерії калібру 122 мм.

На донецькому напрямку відбулось 18 провокацій. У Зайцевому ворог піддав обстрілам позиції сил АТО з гранатометів та стрілецької зброї. У Луганському та Новгородському - із озброєння БМП та кулеметів великого калібру. По захисниках Верхньоторецького та Троїцького обстріли тривали з мінометів, в Авдіївці та шахті Бутівка – із мінометів обох калібрів", - розповів Шубець.

"З опівночі в районі проведення АТО відбулося 4 обстріли", - додав Шубець.

Раніше в ЛНР назвали 2 листопада датою можливого початку розведення сил і засобів в районі н.п. Станиця Луганська.