60 % іванофранківців підписали договори з КП «ЄРЦ»


Понад 60% мешканців івано-Франківська підписали договори з КП «Єдиний розрахунковий центр». Решті громадян підприємство направить договори для підписання рекомендованим поштовим відправленням.

Відповідно до ст. 20 та 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», нагадує КП «ЄРЦ», споживач зобов’язаний укласти Договір надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового Договору.

Судовою практикою неодноразово встановлено, що перед початком надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, КП «ЄРЦ» вжив всіх необхідних засобів, які полягали в укладенні договору «Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» у спосіб передбачений ст. 634 ЦК України, як договір приєднання, а саме: здійснив публікацію даного договору в офіційному виданні «Західний кур’єр» від 29.09.2011р. та на сайті www.domivka.if.ua.

Отримати свій примірник договору мешканці можуть в будь-якому офісі КП «Єдиний розрахунковий центр». Що власне і виконали понад 30 тисяч споживачів.

Підприємство учергове запрошує громадян дотриматись вимог законодавства та гарантувати дотримання власних прав і обов’язків в установлений спосіб.

При цьому, нагадує прес-служба ЄРЦ, згідно рішень Верховного Суду України від 10 жовтня 2012 р. та 30 жовтня 2013 р., плата за надані житлово-комунальні послуги може бути стягнута незалежно від факту підписання договору споживачем.

Як відомо, саме форма та спосіб укладання договорів стали причиною претензій до підприємства з боку Антимонопольного комітету, що мало наслідком штраф в розмірі 200 тисяч гривень. Пізніше АМК погодився переглянути рішення своєї тимчасової колегії. Штраф підприємство не оплачувало.